PÁL GYULA TEREM PROGRAMJA

Pál Gyula Terem

A Pál Gyula Teremben látható kiállítás a Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2016. évi Képzőművészeti Ösztöndíj pályázatára beérkezett pályaművekből állt össze.

A 12 pályázó:

ARANYÁSZ ZITA GRAFIKUSMŰVÉSZ - BOROS GYÖRGY FOTÓMŰVÉSZ - CZIGÁNDY VARGA SÁNDOR SZOBRÁSZMŰVÉSZ - FEKETE NÓRA TEXTILTERVEZŐ IPARMŰVÉSZ - 
GABULYA MÁRTA KERAMIKUSMŰVÉSZ - HUSZTHY EDIT DESIGNER - KEREKES ELEK GYŐZŐ FESTŐMŰVÉSZ - LENGYEL TIBOR SZOBRÁSZMŰVÉSZ - MADARASSY GYÖRGY TAMÁS FESTŐMŰVÉSZ - MORVAI TIBOR SZOBRÁSZMŰVÉSZ - NÉMETH ERIKA SZOBRÁSZMŰVÉSZ - VARGÁNÉ KŐRÖSI VIKTÓRIA FESTŐMŰVÉSZ

 

Már a felsorolásból kitűnik, hogy a helyi művészek a képző-, és iparművészet, sőt fotóművészet különféle műfaját képviselik. A tárlaton pedig egyértelműen bebizonyosodik, hogy a műfaji sajátosságokat az egyén a korának megfelelően, illetve világnézete és tehetsége szerint igyekezett kiaknázni.

A műveket egy három tagú szakértő bizottság értékelte, az ő véleményük alapján a Város három művésznek ítélte oda az ösztöndíjat, amely révén lehetőség nyílik arra, hogy alkotói elképzeléseiket egy éven keresztül megvalósíthassák. Majd az esztendő leteltével az új alkotásokból rendezett kiállításon adnak számot eredményes munkájukról.


A KIÁLLÍTÁS 2016. JÚLIUS 16-IG NAPONTA 9 – 17 ÓRÁIG TEKINTHETŐ MEG (KEDDTŐL SZOMBATIG).

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

2016.07.05.